Sportmassage

Het lichaam moet beoordeeld en behandeld worden als het nog gezond is. In het algemeen wordt er pas behandeld als het kwaad al is geschied, er wordt dan behandeld op basis van een blessure..

Vaak voelen we tijdens een wedstrijd, een training of in het algemeen dagelijks leven dat de souplesse van een beweging die we maken niet goed aanvoelt.  We voelen een lichte irritatie of pijnsensatie als we een bepaalde beweging ongecontroleerd maken het voelt niet goed aan.  Vaak lopen we een hele tijd met deze irritatie en proberen we de beweging te vermijden we nemen een antalgische houding aan om de pijn te mijden. Met gevolg dat we andere spieren gaan overbelasten. Of we gaan juist de beweging die de pijnsensatie opwekt zoveel mogelijk gecontroleerd maken om de pijn te laten afnemen.

In deze fase kunt u beter contact opnemen met uw sportmasseur.  Door een functieonderzoek kan vaak de oorzaak van de irritatie worden achterhaald en door een massage, goede voorlichting  en herstelbevorderde oefeningen kan een onderliggende blessure worden voorkomen.

Voorlichting speelt een belangrijke rol bij de blessurepreventie 

Veel beginnende sporters zijn ontwetend over de oorzaken van sportletsels.  Vaak zijn ze te gretig in het beoefenen van hun sport of worden bepaalde oefeningen niet op een juiste wijze aangeleerd. Een aantal onderzoeken heeft uitgewezen dat maar liefst 70% van de blessures voorkomen had kunnen worden. Voorwaarde is dan wel dat de begeleiding optimaal is en dat de sporters verantwoording wordt bij gebracht over de gezondheid van het eigen lichaam.

Blessurepreventie is een totaal van maatregelen

Als belasting afgestemd wordt op belastbaarheid kan er theoretisch gezien nauwelijks een blessure ontstaan. Door de belasting groter te maken dan de belastbaarheid wordt de belastbaarheid van het lichaam op den duur vergroot en zie je aanpassingen in het gehele lichaam. Belangrijk is wel dat je het lichaam steeds de kans geeft te herstellen.

Want belastbaarheid en herstel is een functionele eenheid.  Bij sporten blijkt vaak dat de belasting te hoog is en dat hierdoor blessures heel langzaam binnen sluipen. 


 

Kaart
Opbellen
E-mail